Linux-kannettavat

Suomessa oli pitkään tilanne, että kannettavia tietokoneita ei ole voinut ostaa ilman Windows-lisenssiä, tai se oli erittäin vaikeaa (ks. linux.fi:n artikkeli). Melkein jokaisessa tietokoneessa oli valmiina vain Windows-käyttöjärjestelmä, mikä teki normaalikäyttäjälle Linuxin käyttöönoton turhan hankalaksi. Mielestämme esiasennettujen Linux-tietokoneiden saatavuus on edellytys Microsoftin monopoliaseman murtamiseksi. Siksi teimme sen mitä oli pitkään odotettu: toimme markkinoille helppoja ja laadukkaita Linux-tietokoneita.

Julkaisimme Linux-kannettavamme 16.5.2008 ja ne myytiin loppuun reilussa kahdessa viikossa eikä uusia saatu, kun tehdas yllättäen lopetti runkojen toimittamisen Eurooppaan. Myöhemmin lopetimme kaiken oman suoran myynnin ja aloitimme yhteistyön Linuxkauppa.fi:n kanssa.

Myymämme kannattavan tiedot on jätetty esille referenssimielessä. Kyseistä mallia ei ole enää saatavilla.

Kun haluat esiasennettuja Linux-kannettavia tai muita varmasti Linux-yhteensopivia tuotteita, tutustu Linuxkauppa.fi:n valikoimiin.

Linux-kannettava IFL91

Linux-tuki.fi IFL91 Linux-tuki.fi IFL91 Vuosien tutkimustyön jälkeen löysimme vihdoin kannettavan tietokoneen, jonka Linux-yhteensopivuus on erinomainen jonka valmistaja suostuu myymään sen ilman Windows-lisenssiä. Compalin IFL91-malli Intelin Core2-prosessoreilla ja Hitachin nopeilla kiintolevyillä on suorastaan Linux-käyttäjän unelma – sekä suorituskyvyn että hinnan suhteen.

OEM-asennus

Linux-tuki.fi IFL91 Tuottamamme kannettavat sisältävät Ubuntun OEM-asennuksen (ks. Ubuntu.com). Ubuntun perusasennuksen lisäksi olemme asettaneet työpöydälle Linux-tuen taustakuvan, sinisen teeman ja Firefox-selaimeen suomalaiselle käyttäjälle sopivat kirjainmerkit. Olemme tehneet myös muita pieniä parannuksia mahdollisimman hyvä käyttökokemuksen aikaansaamiseksi asiakkaillemme: paremmat fontit, parempi multimedia-tuki, valikosta Sovellukset > Internet löytyy etäyhteyssovellus Linux-tuen palveluiden helppoon käyttöön jne.

Asiantuntemusta laitevalmistajille

Suunnitteleeko yrityksenne Linux-OEM-asennusjärjestelmän kehittämistä tai muuta Linux-laitteiden markkinoille tuomista? Ottakaa meihin yhteyttä ja hyödyntäkää kokemustamme ja asiantuntemustamme, niin säästätte tuotteiden kehityskustannukssa ja varmistatte laadukkaan lopputuloksen.