Tiedotteet

8.3.2011 Suomen Linux-tuki Seravo Oy:lle

Suomen Linux-tuki on 8.3.2011 alkaen osa Seravo Oy:tä. Kaikki Suomen Linux-tuen tämänhetkiset sopimukset, velvoitteet, asiakkaat, henkilöstö ja omaisuus siirtyvät Seravo Oy:lle. Siirto ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Voimassa olevien tukipalvelusopimusten hinnat ja nimetyt tukihenkilöt säilyvät ennallaan.

Muutos on osa uudelleenjärjestelyä, jonka ansiosta voimme jatkossa tarjota entistä parempia ylläpito- ja tukipalveluita.

25.1.2010 Resurssit kasvaneet

Linux-tuelle vuosi 2009 oli voimakasta kasvua ja uusien resurssien avulla pystymme palvelemaan entistä paremmin asiakkaitamme erityisesti Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

17.8.2010 Linux-tuki rekrytoi

Emme tällä hetkellä kykene palvelemaan kaikkia potentiaalisia asiakkaitamme, joten mikäli olet Linux-asiantuntija ja haluat uuden koko- tai osa-aikaisen työn, lähetä työhakemus.

21.1.2009 Kotitalousvähennystä Linux-tuesta

Vuodesta 2009 alkaen kotitalousvähennyksen soveltamisala on laajennettu tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvien laitteiden asennus-, kunnossapito- ja opastustyöhön, joita Linux-tukipalvelut myös ovat. Henkilöasiakas voi vähentää jopa 60 % tukipalvelumaksuista verotuksessaan.

Linux-tuen laskutusjärjestelmää on päivitetty siten, että asiakkaat saavat laskutuksen yhteydessä esitäytetyn kotitalousvähennyslomakkeen. Tukihenkilömme antavat myös lisätietoa kotitalousvähennyksestä.

2.9.2008 Avopaikka Kauppalehdessä

COSS eli Suomen avoimen lähdekoodin edistämiskeskus julkaisi Avopaikka-liitteen, joka jaettiin Kauppalehden mukana 2.9.2008. Liitteen voi lukea myös COSS:n sivuilta.

26.6.2008 Vastine Tietoviikon artikkeliin Linuxista

Kirjoitimme vastineen Tietoviikko-lehdessä 13.6.2008 olleeseen Linuxia käsitelleeseen artikkeliin. Lue Kommentteja Tietoviikon artikkeliin ”Linux on turvallinen ja muita myyttejä”.

16.5.2008 LEHDISTÖTIEDOTE: Esiasennettujen Linux-kannettavien myynti alkanut

HELSINKI (julkaisuvapaa) – Esiasennettujen Linux-kannettavien myynti on alkanut Suomen Linux-tuen ja Tietovirta Oy:n yhteistyönä. Kannettavissa on esiasennettuna Ubuntu 8.04 LTS -käyttöjärjestelmä. Niihin voi helposti asentaa myös minkä tahansa muun Linux-jakelun, koska laitteisto on Linux-yhteensopiva. ”Tällä hetkellä Linux-käyttäjän on lähes mahdotonta ostaa Suomesta edullista kannettavaa tietokonetta, jossa ei olisi heille tarpeetonta Windowsia valmiiksi asennettuna. Me korjaamme asian tuomalla markkinoille Linux-kannettavia, joissa ei ole pakollista Windows-lisenssiä.” kertoo Otto Kekäläinen Suomen Linux-tuesta. ”Ostaessaan Linux-tuen kannettavan Linux-käyttäjä voi olla varma, ettei hän maksa ns. Windows-veroa vastoin tahtoaan.” Myynti tapahtuu Tietovirta Oy:n verkkokaupan linuxkauppa.fi:n kautta.

Linuxin käyttöönoton esteenä on monen mielestä ollut sen vaikeakäyttöisyys. Tähän mennessä Linux on jäänyt enimmäkseen tietokoneammattilaisten käyttöjärjestelmäksi. Linuxin käyttö itsessään ei ole vaikeaa. Ongelmat johtuvat usein siitä, että Linux asennetaan tietokoneeseen, jonka valmistaja on suunnitellut sen vain Windows-käyttöä varten. Nyt myyntiin tulleet Linux-tietokoneet on etukäteen valittu ja testattu Linux-yhteensopiviksi, joten ongelmia ei ole. Käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin laittaa virta päälle ja aloittaa tietokoneen käyttäminen. ”Tämä on helpoin tie Linuxiin” vakuuttaa Kekäläinen. Linuxkauppa.fi:n tuotevalikoimassa on myös tulostimia sekä muita oheislaitteita, jotka ovat varmasti Linux-yhteensopivia. Mikäli asiakas tarvitsee tukipalveluita, on niitä tarjolla Linux-tuki.fi:ssä.

Lisätietoja

Linux on suomalaisen Linus Torvaldsin vuonna 1991 aloittama avoimeen lähdekoodiin perustuva käyttöjärjestelmän ydin, joka yhdistyttyään muiden avoimen lähdekoodin hankkeiden kanssa on kasvanut nopeimmin kehittyväksi käyttöjärjestelmäksi. www.linux.fi

Vapaat ja avoimen lähdekoodin ohjelmistot (VALO) tarjoavat sellaisia etuja kuten räätälöitävyys ja riippumattomuus yksittäisistä ohjelmistoyrityksistä tai lisensseistä. Avoimen lähdekoodiin käyttöä liiketoiminnassa edistää Suomessa Center for Open Source Software. www.coss.fi

Suomen Linux-tuki on vuonna 2005 perustettu palvelu, joka tarjoaa Linuxiin liittyviä tuki- ja asiantuntijapalveluita ja sen tarkoituksena on edistää Linuxin yleistymistä Suomessa.

Lataa painokelpoiset kuvat

31.1.2008 Uusi painos Ubuntu-pikaoppaasta

Julkaisimme toisen päivitetyn painoksen Ubuntu-pikaoppaasta. Voit ladata sen ilmaiseksi ja tulostaa itse tai tilata meiltä painetun teoksen. Lisätiedot tilaussivulla.

15.12.2007 Viralliset Ubuntu-levyt myynnissä

Aloitimme tuoreimpien virallisten Ubuntu-levyjen myynnin. Tilaa Ubuntu, Kubuntu, Edubuntu tai Ubuntu Server Edition meiltä nopealla toimitusajalla. Valikoimassa myös DVD-levyt! Lisätiedot tilaussivulla.

2.10.2007 Avopaikka Kauppalehdessä

COSS eli Suomen avoimen lähdekoodin edistämiskeskus julkaisi Avopaikka-liitteen, joka jaettiin Kauppalehden mukana 2.10.2007. Liitteen voi lukea myös COSS:n sivuilta.

21.4.2007 Ubuntu pikaopas julkaistu

Olemme julkaisseet aloittelijalle suunnatun Ubuntu Linux – käyttäjän pikaoppaan. Voit tilata pikaoppaan tai Ubuntu-CD:n tilaussivulta.

19.4.2007 Ubuntu Linux 7.04 julkaistu

Tule mukaan julkaisutapahtumaan Helsingissä lauantaina 21.4.

8.1.2006 Harkitsetko Windows XP:n päivittämistä?

Tiesitkö, että useimmat Windows Vistan ”uusista” ominaisuuksista on ollut saatavilla jo pitkään Linux- ja Mac-käyttäjille?

Jos olet valmis oppimaan vistan verran uutta, ja haluat käyttää Linuxia, tilaa meiltä henkilökohtainen asennuspalvelu ja alkutaival Linuxin käytöönotossa sujuu helposti.

29.10.2006 Linux-tuki rekrytoi

Haluatko työskennellä Linuxin käytön edistämisen puolesta ja samalla tienata rahaa? Lisätietoja rekrytointi-sivulta.

4.9.2006 Linux 15-vuotta seminaari Helsingin yliopistolla

Helsingin yliopistolla vietettiin Linuxin 15-vuotissynttäreitä. Juhlapuhujina oli muun muoassa John Maddog Hall, jonka esitys avoimen lähdekoodin hyödyistä valtionhallinnossa oli erityisen hyvä.

Koko seminaari videoitiin, ja sen voi katsottavissa Helsingin yliopiston sivuilta. Sekä Linux-tuki että Sange mainittiin Timo Jyrinkin esitelmässä Uusi kehittäjäsukupolvi Suomessa.

24.5.2006 Linux-tuki hyväksytty Ubuntun yhteistyökumppaniksi

Ubuntu Affiliate Partner logo Canonical Ltd. on myöntänyt Linux-tukipalvelusta vastaavalle Osuuskunta Sangelle Ubutu Affiliate Partnership -statuksen. Näinollen edustamme nyt virallisesti Ubuntua ja voimme tarjota entistä laajemmin Ubuntu Linuxiin liittyviä asiantuntijapalveluita. Tulemme myös osallistumaan Ubuntu Linuxin kehittämiseen entistä enemmän.

1.4.2006 Linux-tuki rekrytoi

Linux-tuki tarvitsee lisää tukihenkilöitä. Lähetä meille vapaamuotoinen hakemus, josta käy ilmi sekä tekniset tietosi että asiakaspalvelutaitosi. Lisätietoja rekrytointi-sivulta.

23.1.2006 Linux-tukipalvelu herättänyt laajaa mielenkiintoa Suomessa

Vuoden 2005 lopussa lanseerattu valtakunnallinen Linux-tukipalvelu on herättänyt laajaa mielenkiintoa Suomessa. Linux-tukipalvelustamme on ollut maininta mm. seuraavissa medioissa:

Tukihenkilöverkostomme on kasvanut 25:een henkilöön, joiden asiantuntemus kattaa suosituimmat avoimen lähdekoodin ohjelmistot ja maantieteellinen edustavuus suurimman osan Suomea pohjoisimpia osia lukuunottamatta.

Linux-tukipalvelusta kiinnostuneita ovat monet hyvin erilaiset asiakkaat, mutta tyypillinen asiakas on ollut Ubuntu Linuxia (tai Kubuntua) käyttävä pienyrittäjä, joka on tarvinnut alle kahden tunnin apua.

23.11.2005 LEHDISTÖTIEDOTE: Linux-tuki.fi avattu

HELSINKI (julkaisuvapaa) – Linux-käyttöjärjestelmän yleistymisen esteenä on pidetty kaupallisten tukipalveluiden puutetta. Valtakunnallinen Linux-tuki.fi on nyt perustettu vastaamaan tähän kysyntään.

Linux-tuki.fi auttaa kaikkia Linux-käyttäjiä, sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä. Tukihenkilöitä on kaikissa suurimmissa kaupungeissa. Palvelun tukihenkilöverkosto takaa että apua saa kaikkiin yleisimpiin Linux-ohjelmien käyttöön.

Tukihenkilölle voi tuoda tietokoneensa tai tukihenkilö voi tulla asiakkaan luo. Osa toimenpiteistä voidaan tehdä etäyhteyden kautta, minkä ansiosta palvelu on sekä nopea että edullinen.

Tukipalveluun saa yhteyden
• web-osoitteesta: linux-tuki.fi
• sähköpostiosoitteesta: apua@linux-tuki.fi
• puhelinnumerosta 09-85621799.

Osa tukipalvelun tuotosta käytetään avoimen lähdekoodin ohjelmien kehittämiseen ja suomentamiseen siten, että siitä on hyötyä asiakaskunnalle.

Tarvittaessa asiakas saa koulutusta ja vinkkejä tiedonkäsittelyn tehostamiseen. Linux-tukipalvelu voi myös suorittaa Linuxin ja ohjelmien asennuksen jolloin asiakas saa käyttövalmiin järjestelmän käyttöönsä.

Palvelusta vastaa avoimen lähdekoodin asiantuntijayritys Osuuskunta Sange.

Lisätietoja

Sange on vuonna 2000 perustettu yritys, jonka päätoiminta-alat ovat Internet-palvelut, räätälöidyt ATK-ratkaisut sekä tietotekniikka-alan konsultointi. www.sange.fi

Linux on suomalaisen Linus Torvaldsin vuonna 1991 aloittama avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmistohanke, joka yhdistyttyään muiden avoimen lähdekoodin hankkeiden kanssa on kasvanut nopeimmin kehittyväksi käyttöjärjestelmäksi, jota tukevat tietotekniikan suuryhtiöt kuten Nokia, IBM ja Novell. linux.sange.fi

Avoimen lähdekoodin ohjelmistot tarjoavat sellaisia etuja kuten räätälöitävyys ja riippumattomuus yksittäisistä ohjelmistoyrityksistä tai lisensseistä. Avoimen lähdekoodiin käyttöä liiketoiminnassa edistää Suomessa Center for Open Source Software. www.coss.fi